Robots, aliens en popcorn

Mijn boek Robots, aliens en popcorn is vanaf nu verkrijgbaar!

Robots 2Net als op Scinetific ga ik in Robots, aliens en popcorn dieper in op de wetenschap achter (sciencefiction)films. Van robots tot parallelle universa. Het boek is nu overal verkrijgbaar (of te bestellen als het niet op voorraad is). 

Van de flaptekst:

In Californië stapt een jongen in een sportwagen, geeft gas en komt terecht in het verleden. In een woestijn in New Mexico ontvangt een vrouw bericht van een buitenaardse beschaving. En in Afghanistan bouwt een gevangengenomen ingenieur een robotpak en ontsnapt.

Voor Hollywood is het gesneden koek, maar achter deze duizelingwekkende scenario’s schuilt de intrigerende wereld van wetenschap en technologie. Zullen wij ooit als in Star Trek met een ruimteschip een bezoekje brengen aan een ander sterrenstelsel? Bestaat er een parallel universum waarin je een heel ander persoon bent? Wie hoopt van wel, moet Robots, aliens en popcorn lezen, een boek dat laat zien dat de toekomst allang begonnen is.

‘Van Hal kijkt in zijn speelse boek door een sciencefictionbril naar de wetenschap. Het is een mooi en uitgebreid overzicht van films die worden voortgestuwd door onze fantasieën over slimme computers en robots, buitenaards leven, verre ruimte-expedities, reizen in de toekomst en in het verleden, en zelfs het verkennen van parallelle universa.’ – NRC Handelsblad

‘Het is hoe dan ook een verrukkelijk leesboek geworden, dat voor liefhebbers van films en wetenschap een onbetwijfelbare must-read is.’ – Filosoof Taede A. Smedes op zijn weblog.

U kunt hier alvast een voorproefje van het boek downloaden (in pdf)

Praktische informatie:

Meer informatie over het boek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *