Over dit blog

Scinetific: alles over wetenschap en film

Scinetific is een blog met een grote voorliefde voor films en wetenschap. Hier lees je alles over de grote wetenschappelijke thema’s die schuilen onder de oppervlakte van de leukste bioscoopfilms. Scinetific is geen zuur ‘zo moet het dus niet’-blog, maar viert met veel plezier mooie wetenschap en lekkere cinema, inclusief alle foutjes die daar nu eenmaal bij horen.

Over de auteur

George van Hal

Foto: Ilja Keizer (iljakeizer.com)

Scinetific is een blog van George van Hal. George werkt als wetenschapsjournalist en redacteur bij de Nederlandstalige editie van het toonaangevende populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist. Op de site van New Scientist zijn geselecteerde berichten van dit blog terug te vinden.

In april 2015 verschijnt zijn eerste boek Robots, Aliens en Popcorn bij uitgeverij Atlas Contact.

Verder programmeert en organiseert George het Science & Cinema programmaonderdeel van het Leiden International Film Festival. George schrijft niet alleen, maar spreekt ook graag over wetenschap en film – bijvoorbeeld bij het Volkskrant wetenschapscafé in De Balie. Wil je hem vragen om te spreken op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan contact met hem op.

Voordat hij in de wetenschapsjournalistiek begon, studeerde George af in de sterrenkunde aan de universiteit Leiden. Uitgebreidere informatie over zijn werk is te vinden op zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *